torsdag den 23. september 2010

tirsdag den 15. juni 2010

Stop-Motion

Her kommer en lille film, som jeg har lavet i Windows Movie Maker:

søndag den 6. juni 2010

To små lam

Her kan man se, hvordan to små lam bliver fodret : )



Baggrundsbilledet er hentet på flickr.com af net efekt.

torsdag den 27. maj 2010

Paul´s rejse

Jeg har valgt at sende bamsen Paul på en lille rejse. På grund af kombinationen af billder og fortælling kom jeg i tanke om billedbøger for børn. Jeg har derfor skrevet en lille billedboghistorie omkring Pauls rejse.

Paulsrejse
Billederne i præsentationen er hentet på flickr.com af
Genealogyy Photos, John Leach, MDL hu, laszlo_photo, Diego 3336, scaredy kat, sanjoyq, Mrityunjaya Yoga Studio og aflcio.

onsdag den 19. maj 2010

Øvelser i PaintNET 3

Øvelse 3: Effekter på billeder

Jeg har afprøvet 3 forskellige effekter i PaintNET:

1. Lave billedet om til en blyanttegning


by Bas Lammers

2. Lave billedet om til et oliemaleri


by Helico

3. At krystalisere billedet


by Chris Willis

I denne øvelse har jeg lært nogen af de mange muligheder at kende, hvilke programmet byder til at lave effekter på billeder. Når man som pædagog vil arbejde med et billedbehandlingsprogram som fx PaintNET er det vigtigt, at man kender programmet godt for at kunne vise børnene/brugerne, hvordan man gør. Da børn i dag benytter sig meget af billedet som kommunikationsmiddel (de sender mms med billeder i, tager billeder med mobiltelefonen og sender billeder per e-mail) er temaet billeder et relevant og aktuelt emne indenfor det pædagogiske arbejde. "Billederne er et vilkår i moderne børns og unges liv, og pædagogen skal medvirke til at videreudvikle (medie)pædagogiske metoder og principper i forbindelse med mediearbejdet i alle dets afskygninger...Udfordringen for pædagogen består i at skabe et (mediepædagogisk) læringsrum" (Sørensen, s. 110).

Litteratur:
Sørensen, Mogens (red.), 2008: Dansk, kultur og kommunikation. Et pædagogisk perspektiv, (1. udgave, 3. oplag). Kbh.: Akademisk Forlag.

Øvelser i PaintNET 2

Øvelse 2: Pop Art billede

Jeg har prøvet på at lave et Pop Art billede ud fra dette billede:


by David Prior

Og således kom det til at se ud:




Det er svært at genkende, at det er en kiwi på dette billede. Derved bliver der tydeliggjordt, at billeder ikke gengiver virkeligheden. Tingene forandres, lige efter hvilket perspektiv billedet er taget ud fra og hvem der ser på og dermed tolker billedet.

Øvelser i PaintNET 1

Øvelse 1: Collage med billeder fra Flickr

Følgende 3 billeder har jeg brugt til at lave en collage:


Billederne er fra *clairity* og jfh686.

Det tog mig meget lang tid at udvælge disse tre billeder, fordi der er så mange billeder at vælge imellem på flickr.com. Jeg skulle først finde ud af, hvilket tema/hvilket ord jeg ville søge efter. Valget af tema og billeder, der passede til temaet, var faktisk det, der tog længst tid for mig. I næste skridt skulle jeg blive klar over, hvordan jeg ville sætte billederne sammen til en collage. Også her er der uendelig mange muligheder, der hver især giver det færdige billede et andet udtryk og andre fortolkningsmuligheder. Her er den måde, jeg har valgt at ssammensætte billderne på:




Ved at arbejde med collager bliver man meget bevidst om de mange muligheder, der findes, for at lave et billede. Pga. disse mange muligheder opstår der utallige muligheder for at udtrykke stemninger, følelser, historier m.m. Dette er til fordel, når man vil anvende collager i den pædagogiske praksis. Børnene/brugerne kan ved at fremstille collager give udtryk for sig selv, for deres følelser og værdier. De får mulighed for at udtrykke ting i billeder, hvilke ofte ikke kan udtrykkes med ord. "Vi kan med andre ord fortælle rigtig meget på bare ét billede, nnonverbal udtryksform og kommunikation, som kan gribe og udtrykke det, som vi ikke har ord for." (Sørensen, s. 105) Da collagen kan tolkes på uendelig mange forskellige måder, afhængig af den person, der kigger på den, er det vigtigt som pædagog at komme i dialog med barnet/brugeren omkring collagen. Fordi collagen skaber synlighed, det synliggør barnet/brugeren, der har lavet den, skaber collagen en ramme for dialog.

Litteratur:
Sørensen, Mogens (red.), 2008: Dansk, kultur og kommunikation. Et pædagogisk perspektiv, (1. udgave, 3. oplag). Kbh.: Akademisk Forlag.

lørdag den 10. april 2010