onsdag den 19. maj 2010

Øvelser i PaintNET 3

Øvelse 3: Effekter på billeder

Jeg har afprøvet 3 forskellige effekter i PaintNET:

1. Lave billedet om til en blyanttegning


by Bas Lammers

2. Lave billedet om til et oliemaleri


by Helico

3. At krystalisere billedet


by Chris Willis

I denne øvelse har jeg lært nogen af de mange muligheder at kende, hvilke programmet byder til at lave effekter på billeder. Når man som pædagog vil arbejde med et billedbehandlingsprogram som fx PaintNET er det vigtigt, at man kender programmet godt for at kunne vise børnene/brugerne, hvordan man gør. Da børn i dag benytter sig meget af billedet som kommunikationsmiddel (de sender mms med billeder i, tager billeder med mobiltelefonen og sender billeder per e-mail) er temaet billeder et relevant og aktuelt emne indenfor det pædagogiske arbejde. "Billederne er et vilkår i moderne børns og unges liv, og pædagogen skal medvirke til at videreudvikle (medie)pædagogiske metoder og principper i forbindelse med mediearbejdet i alle dets afskygninger...Udfordringen for pædagogen består i at skabe et (mediepædagogisk) læringsrum" (Sørensen, s. 110).

Litteratur:
Sørensen, Mogens (red.), 2008: Dansk, kultur og kommunikation. Et pædagogisk perspektiv, (1. udgave, 3. oplag). Kbh.: Akademisk Forlag.

1 kommentar:

  1. Hej Jenny

    Hvor du bare boltrer dig i fine billeder på din side :-)

    Jeg synes også, at du har flere interessante overvejelser, f.eks. at du skriver: "Når man som pædagog vil arbejde med et billedbehandlingsprogram som fx PaintNET er det vigtigt, at man kender programmet godt for at kunne vise børnene/brugerne, hvordan man gør"

    - Ganske enig, det kræver en "håndværksmæssig" kunne hos pædagogen, hvis denne skal være interessant for børnene at være sammen med ;-)

    SvarSlet